Blog

BLOG MŮJ PES
Labradorský retrívr

Labradorský retrívr

Plemena | 08.02.10

(Labrador retriever) Labradorský retrívr je mimořádně přizpůsobivý a všestranný pes. Toto plemeno, původně chované pouze pro účely lovecké, se nyní více uplatňuje jako společník, průvodce nevidomých a jinak postižených, nebo jako pracovní pes policie či záchranné služby.

Moskevský strážní pes

Moskevský strážní pes

Plemena | 02.02.10

Plemeno moskevský strážní pes je v celé Evropě poměrně málo rozšířené. V České republice se ale stav výrazně zlepšuje (počet zvířat je již více než 300) a plemeno se dostává více do povědomí našich chovatelů.

LOUISIANSKÝ LEOPARDÍ PES

LOUISIANSKÝ LEOPARDÍ PES

Plemena | 26.01.10

LOUISIANA CATAHOULA LEOPARD DOG Jste sportovně založení, vyrovnaní, důslední a pevní v kramflecích? Necháte se vytáhnout ven i za deštivého počasí? Máte nervy na promyšlené vylomeniny? Pokud ano, tak louisianský leopardí pes by pro vás mohl být tou správnou volbou. Toto plemeno je v České republice poměrně neznámé, přesto jeho popularita každoročně roste s počtem odchovaných štěňat.

VELŠKORGI

VELŠKORGI

Plemena | 07.01.10

ušatý pes s velkým srdcem Obě plemena velškorgi patří do skupiny ovčáckých a pasteveckých psů. Přestože mají krátké končetiny, jsou to velmi pohybliví a čilí psi, kteří působí robustním dojmem.

ZLATÝ RETRÍVR

ZLATÝ RETRÍVR

Plemena | 06.01.10

GOLDEN RETRIEVER Zlatý retrívr je okouzlující pes. Jeho oddaně milující povaha z něj učinila jednoho z nejpopulárnějších domácích mazlíčků.

BEARDED COLLIE

BEARDED COLLIE

Plemena | 05.01.10

chlupatá radost Jééé, to je ale krásný pejsek! A ty chlupy, to ale musí dát práce ho česat! A má vůbec oči? Vidí na cestu? Přesně na tyto věty si musí zvyknout každý, kdo se rozhodne spojit svůj život s bearded collií, česky řečeno vousatou kolií, původně ovčáckým psem z drsné skotské Highlands. Po padesátém třetím zastavení, neboť si musíte zvyknout na to, že beardedka prostě pozornost budí, se už každý naučí odpovídat: s chlupy a česáním to není tak strašné, je opravdu pěkná a na cestu vidí, nebojte se.

MALÝ HRUBOSRSTÝ VENDÉESKÝ BASET

Plemena | 22.12.09

- podrobné informace o plemeni V poslední době se toto plemeno začíná zabydlovat v povědomí pejskařů do takové míry, že mnoha zkušeným návštěvníkům výstav již nedělá problémy správné pojmenování a zařazení jeho příslušníků. Přesto se stále ještě často stává, že náhodný chodec při pohledu na veselého, střapatého roštáka „potěší“ jeho majitele pochvalným úsudkem o roztomilém voříškovi.

Tibetský španěl

Tibetský španěl

Plemena | 30.11.09

Historie Již podle názvu není pochyb, že tibetský španěl pochází z Tibetu. Konkrétní původ tohoto plemene ale není přesně objasněn.

Louisianský leopardí pes

Louisianský leopardí pes

Plemena | 12.10.09

Historie Původ plemene je zahalen tajemstvím. Uvádí se, že leopardí pes se zrodil u jezera Catahoula v Louisianě v USA.

Šarpej

Šarpej

Plemena | 23.09.09

Historie V čínských zápisech hongkongského klubu „Tradice šarpeje“ se uvádí, že místem původu šarpejů je město Dali. Bohužel neexistují žádné záznamy, které by spolehlivě objasnily původ tohoto plemene.