Blog

BLOG MŮJ PES
Německý špic velký

Německý špic velký

Plemena | 18.04.10

Špicové byli vždycky „klasikou“ českého venkova, v různých rázech se vyskytovali po celé republice. Jako dobří hlídači i společníci se těšili velké oblibě a bývali k vidění za ploty venkovských stavení i ve velkých městech.

Anglický špringršpaněl

Anglický špringršpaněl

Plemena | 11.04.10

„Hele, co to bylo za toho velkého flekatého kokra?“ Tak přesně na tohle se mě zeptala babička po první výstavě, na které se byla podívat. Myslím, že přesně tohle je věta, která leze špringrařům pěkně krkem.

Šeltie

Šeltie

Plemena | 05.04.10

Shetland sheepdog – shetlandský ovčák Po ulici jde elegantní psík, věrně následuje svého pána, dává pozor na každé jeho gesto a naslouchá jeho slovům. Velmi připomíná kolii, ale je poněkud menší, že by štěně kolie – ne tohle je šeltie.

Anglický mastif

Anglický mastif

Plemena | 28.03.10

„Inteligence mastifa je tak veliká, že dopustit se na něm násilí je nedůstojné tvora, jenž sám sebe nazývá "Homo Sapiens" či "Pán tvorstva". Toto je názor chovatelů mastifů v jejich vlasti.

Bígl

Bígl

Plemena | 17.03.10

Roztomilý, temperamentní, přátelský, se smyslem pro humor, stále dobře naladěný, ale také neposlušný, žravý, tvrdohlavý a permanentní útěkář. To jsou asi nejčastější odpovědi, kterých se vám dostane, když se zeptáte, jaký je bígl.

Jezevčík

Jezevčík

Plemena | 07.03.10

Je malý, inteligentní, živý a v neposlední řadě svéhlavý rodinný pes s velkým srdcem. Není snad nikdo, kdo by jej neznal.

Čínský chocholatý pes

Čínský chocholatý pes

Plemena | 25.02.10

- jedinečný nejen vzhledem Čínský chocholatý pes je plemeno, které má dvě exteriérově velmi odlišné variety – naháče a labuťenku. Naháči, bezsrstí jedinci s chocholkou chlupů na hlavě, končetinách a ocásku, vyvolávají často v lidech rozporuplné rekce.

Anatolský pastevecký pes

Anatolský pastevecký pes

Plemena | 21.02.10

Historie Anatolský pastevecký pes je doprovodný pes pastevců starodávného původu. Pochází zřejmě z velkých bojovných psů, kteří se vyskytovali v Mezopotámii.

Anatolský pastevecký pes

Anatolský pastevecký pes

Plemena | 11.02.10

Anatolský pastevecký pes patří mezi velká plemena psů a stejně jako ostatní pastevecká plemena je po mnoho let chován k ochraně stád a domova pastevců. Je velmi inteligentní a díky své majestátní velikosti se stává přirozeným varováním pro potenciální útočníky.

AMERICKÝ PITBULL TERIÉR

AMERICKÝ PITBULL TERIÉR

Plemena | 10.02.10

JAKÝ OPRAVDU JE? Americký Pitbullterrier (APBT) je už delší dobu nejčastěji mediálně přetřásaným plemenem. Snad každý člověk i nepejskař má o něm svou představu.