Blog

BLOG MŮJ PES
Dandie Dinmont teriér

Dandie Dinmont teriér

Plemena | 23.01.11

Historie Plemeno pochází z Velké Británie. Tento hravý teriér menšího vzrůstu vděčí za své jméno skotskému spisovateli a milovníkovi psů Siru Waltru Scottovi.

Tibetský teriér

Tibetský teriér

Plemena | 03.10.10

Jsem tibetská teriérka E´MIU LAMLEH Schambala. Ráda bych vám blíže představila naše plemeno tak, jak jej vidím já.

Baset

Baset

Plemena | 23.08.10

- pes mírný, ušlechtilý a přátelský Dlouhé mohutné tělo nesené s obdivuhodnou silou na krátkých nohách silných kostí, zakončených dole masivní, téměř lví tlapou, ozdobenou vráskami. Pod záhyby volné kůže porostlé hladkou srstí se rýsuje statná postava.

Rhodéský ridgeback

Rhodéský ridgeback

Plemena | 25.07.10

… je pes s důstojnou povahou, velkou silou, elegantním vzhledem a charakteristickým hřbetním pruhem srsti, která roste opačným směrem. Toto temperamentní plemeno původem z jižní Afriky si v posledních letech získává stále větší popularitu, což je dáno nejen jeho líbivým vzhledem, ale i specifickou povahou.

Romaňolský vodní pes

Romaňolský vodní pes

Plemena | 10.07.10

(Lagotto romagnolo) Historie Lagotto romagnolo je italský vodní pes. Jedná se o starobylé plemeno, které jako zázrakem přežilo do dnešní doby.

Maďarský krátkosrstý ohař

Maďarský krátkosrstý ohař

Plemena | 26.06.10

Vizsla Klasifikace FCI: Skupina VII – ohaři Sekce 1 - kontinentální ohaři s požadovanou zkouškou z výkonu Oficiální zkratka v ČR: MOK Číslo standardu – 57 Historie První zmínka o podobných psech se objevuje ve 14. století.

Pudl

Pudl

Plemena | 20.06.10

Pudl je společenské plemeno nejrůznějších velikostních rázů, barev a typů střihů. Díky přirozené tendenci vyhledávat společnost člověka a také díky svému temperamentu je výborným členem rodiny i výstavním exhibicionistou.

West highland white teriér

West highland white teriér

Plemena | 30.05.10

Původ, vzhled, povahu i to, za jakým účelem byl vyšlechtěn, nám napoví již samotné jméno. Pes ze Skotské vysočiny bílého zbarvení, které z něj činí perlu mezi drahokamy.

Hovawart

Hovawart

Plemena | 16.05.10

Svým ladným krokem kolem vás proplouvá nádherný velký pes s krásnou, dlouhou a lesklou srstí, oči stále upřené na majitele a ocasem šťastně mává ze strany na stranu. A vy si říkáte, co je to asi za plemeno? Tuhle otázku slýchává poměrně často každý majitel hovawarta.

Australský honácký pes

Australský honácký pes

Plemena | 25.04.10

Australský honácký pes je u nás stále řazen mezi málopočetná plemena, ale zdaleka již není v české kynologii nováčkem. Poprvé se u nás objevil před deseti lety, kdy přicestovali první jedinci z USA a Finska.