Blog

BLOG MŮJ PES
Komondor

Komondor

Plemena | 28.05.11

Historie Komondor je staré maďarské pastevecké plemeno asijského původu. Označení komondor se poprvé objevilo v roce 1544.

Holandský ovčák

Holandský ovčák

Plemena | 15.05.11

Historie Jak již sám název napovídá, pochází plemeno z Nizozemí. Centrem chovu bylo zpočátku severní Brabantsko (historické území na belgicko-nizozemských hranicích).

Australská kelpie

Australská kelpie

Plemena | 23.04.11

Historie Jak již sám název napovídá, domovinou kelpie je Austrálie. Plemeno pravděpodobně pochází ze starých skotských kolií, které s sebou do Austrálie okolo roku 1870 přivezli přistěhovalci - konkrétně rodina Rutherfordova.

Bedlington teriér

Bedlington teriér

Plemena | 09.04.11

Historie Za původní domovinu plemene je označováno hrabství Northumberland v Anglii – odtud pocházejí i dva nejbližší příbuzní plemene – border teriér a dandie dinmont teriér. Za pravděpodobného přímého předka je však považován Rothbury Terrier.

Azavak

Azavak

Plemena | 03.04.11

Historie Azavak je přírodní plemeno staré několik tisíc let. Jedná se o afrického chrta afroasijského typu, který se objevil v Evropě kolem roku 1970.

Kerry blue teriér

Kerry blue teriér

Plemena | 27.03.11

Historie Stejně jako o všech ostatních irských plemenech teriérů se i o Kerry Blue teriérovi říká, že v této zemi žije již po staletí. Avšak co se týče jeho původního použití jako krysaře a všestranně užívaného selského psa, je na toto plemeno až do 20.

Sloughi

Sloughi

Plemena | 07.03.11

Plemeno sloughi existuje v severní Africe po řadu staletí. V současnosti je největší počet psů chován v Maroku, které také odpovídá za standard plemena.

Irish soft coated wheaten terrier

Irish soft coated wheaten terrier

Plemena | 20.02.11

Historie plemene Irský pšeničný jemnosrstý teriér - ISCWT je staré irské plemeno, které vzniklo před 200 až 300 lety. Vývojem má dva blízké příbuzné a to, irského teriéra a kerry blue teriéra.

Slovenský čuvač

Slovenský čuvač

Plemena | 15.02.11

Historie podle standardu Skupina plemen bílých horských psů je zřejmě odvozena od vlků arktického typu, jejichž zbytky se po době ledové zachovaly v hornatých oblastech Evropy – na severních svazích Kavkazu, na Balkáně, zvláště v Rodopách, v Karpatech, a zvláště v Tatrách, na severních svazích Abruz a Alp a konečně v Pyrenejích. V těchto chladných a vlhkých oblastech se uvedený typ horských psů vyvíjel v souladu s tamní reliktní faunou a flórou.

Ruský toy

Ruský toy

Plemena | 12.02.11

Ruský toy je v České republice ještě stále jen velmi vzácně k vidění. První jedinci tohoto plemene byli do ČR dovezeni v 90.