Blog

BLOG MŮJ PES
K čemu slouží vitaminy?

K čemu slouží vitaminy?

Výživa | 18.11.12

Vitaminy jsou látky, která spolu s bílkovinami, tuky a sacharidy patří k základním složkám psí a kočičí potravy. V organismu mají funkci katalyzátorů biochemických reakcí.

Kyselina listová a březost

Kyselina listová a březost

Výživa | 20.10.12

Věděli jste, že stejně jako u žen před a v období těhotenství je důležitá kyselina listová, nejinak je tomu i u psů? Pokud plánujete krytí, můžete fenu předem připravit na březost. Základem je kvalitní výživa.

Domácí sušené maso

Domácí sušené maso

Výživa | 22.09.12

Pokud chcete kupované pamlsky prostřídat s domácími pochoutkami, váš pes to jistě ocení. Můžete mu upéct třeba hovězí sušenky nebo mu usušit maso… K tomu je ideální vlastnit sušičku na ovoce.

Je vhodné střídat jednotlivé značky granulí?

Je vhodné střídat jednotlivé značky granulí?

Výživa | 26.08.12

Střídání značek je nešvar, který se do výživy zvířat přenáší z výživy lidí. Kvalitní značky průmyslově vyráběných krmiv obsahují ve správných poměrech všechny živiny podporující zdraví psů a koček a není třeba je střídat.

Jehlový reflex

Jehlový reflex

Výživa | 06.07.12

Možná už jste tento termín někdy slyšeli, ale nevíte přesně, co znamená… V podstatě se jedná o obranný reflex žaludku a střev psa, který napomáhá vypořádat se s ostrými předměty, které se dostanou do zažívacího ústrojí. Předmět (například ostrá kost) je kontrakcí otočen tupým koncem vpřed, a proto často projde trávicím traktem, aniž by jej vážně poškodil.

Mléčné výrobky

Mléčné výrobky

Výživa | 05.07.12

aneb Jak obohatit psí jídelníček Možná si říkáte, že mléčné výrobky jsou pro psy nevhodné, protože pes je především masožravec a po mléku bude mít průjem. Je pravda, že kravské mléko obsahuje mléčný cukr, tzv.

Obilné přílohy k masu

Obilné přílohy k masu

Výživa | 18.05.12

Pokud jste s rozhodli, že svého pejska budete krmit klasicky, tedy masem s přílohou a zeleninou, možná právě přemýšlíte, jaké přílohy zvolit. Přinášíme vám stručný přehled.

Desatero výživy štěněte

Desatero výživy štěněte

Výživa | 07.04.12

Pokud chcete, aby z vašeho štěněte vyrostl krásný zdravý pes, dbejte na jeho zdravou výživu. Co (ne)dělat? Štěňátko má jiné nároky na výživu než dospělý pes.

Co potřebují psí mimina?

Co potřebují psí mimina?

Výživa | 31.03.12

Majitelé štěňat by měli vědět, že fáze růstu je z hlediska výživy psů mimořádně náročným obdobím. Potrava neslouží jen k nasycení, ale zejména ke zdravému vývoji a růstu psa.

Z granulí na BARF

Z granulí na BARF

Výživa | 23.03.12

aneb Jak zvládnout přechod Pokud jste se rozhodli, že svému psovi dopřejete ten „luxus“ v podobě přirozené syrové stravy, možná vás bude zajímat, jak šetrně přejít z granulí na BARF. V dnešním článku nechceme polemizovat nad věčným tématem všech pejskařů, jestli je pro psa lepší doma připravená strava, nebo granule.