Blog

BLOG MŮJ PES
Mohou jíst štěňata neomezeně?

Mohou jíst štěňata neomezeně?

Výživa | 29.03.14

Slyšel jsem, že štěňata by v období růstu měla jíst tolik, kolik chtějí. Nemusí se prý vůbec omezovat.

Narozeninový dort

Narozeninový dort

Výživa | 30.01.14

Jestli přemýšlíte, čím potěšit svého mazlíčka na narozeniny, určitě nic nezkazíte, když mu připravíte chutnou psí pochoutku. A nemusíte mít strach, tímto dortem mu trávení nerozhodíte, pokud ho ovšem váš mlsoun nesní celý na posezení :-) Co budete potřebovat? 4-5 prasečích nožiček nebo kůže na sulc Maso, které má pes rád (například kuřecí srdíčka, krůtí játra, žaludky, kousky hovězího masa, vykostěnou rybu apod.

Cukrovka a jídelníček

Cukrovka a jídelníček

Výživa | 17.01.14

I psi mohou trpět diabetem a stejně jako u lidí je to způsobeno nedostatkem inzulínu v organismu. Jaké jsou příznaky onemocnění? A které potraviny preferovat? Inzulín produkuje slinivka břišní.

Bylinky a další rostlinné výtažky v granulích

Bylinky a další rostlinné výtažky v granulích

Výživa | 18.11.13

Pokud jste si někdy přečetli složení granulí, možná vás zaujalo, kolik bylinek a dalších rostlinných složek obsahují. Jaké jsou ty nejčastější a k čemu jsou vlastně dobré? Obecně jsou bylinné výtažky zdraví prospěšné – například stimulují imunitní systém, napomáhají trávení, zklidňují zažívací obtíže, působí mírně diureticky, čímž napomáhají odvádění škodlivin z těla.

Oleje ve výživě psů

Oleje ve výživě psů

Výživa | 06.09.13

Oleje jsou z nutričního hlediska důležité především pro obsah esenciálních mastných kyselin, které si organismus neumí sám vyrobit, proto je musí přijímat v potravě. Významné jsou také svým pozitivním působením na kůži a srst.

Dotazy o potravní alergii

Dotazy o potravní alergii

Výživa | 25.07.13

Trápí vašeho psího mazlíčka chronický průjem? Nebo se nezvykle často drbe? Možná se jedná o potravní alergii. Na nejčastější dotazy týkající se této nepříjemné diagnózy odpovídá veterinář MVDr.

Vliv stravy na zdraví psů

Vliv stravy na zdraví psů

Výživa | 18.07.13

Za to, jakým způsobem prožije zvíře svůj život, je zodpovědný především jeho majitel. Je to právě on, kdo plní psovi misku.

Kosti v psím jídelníčku

Kosti v psím jídelníčku

Výživa | 09.04.13

Může pes kosti? Ano i ne, záleží na typu a samozřejmě také na tom, jestli se stravuje granulemi, nebo dostává syrovou stravu. U psů, kteří jsou krmeni podle BARFu, představují kosti v objemu krmené dávky zhruba 20-30 % a jsou nenahraditelnou součástí jejich jídelníčku.

Krmná dávka – BARF

Krmná dávka – BARF

Výživa | 09.03.13

Chystáte se krmit svého pejska syrovou stravou podle BARFu, ale netušíte, jak velké porce mu servírovat? Zde je odpověď. Obecně lze říci, že denní krmná dávka dospělého jedince by měla činit zhruba 2-3% ideální hmotnosti.

Přechod na BARF – co budete potřebovat?

Přechod na BARF – co budete potřebovat?

Výživa | 12.01.13

Pokud jste se rozhodli, že svého psa začnete krmit syrovou stravou, možná přemýšlíte, co mimo krmných ingrediencí pořídit. Pravda je taková, že kromě nadšení k tomu nepotřebujete nic speciálního… V prví řadě je samozřejmě nutný dostatečně velký mrazák.