Blog

BLOG MŮJ PES
Potřebuje váš pes přibrat?

Potřebuje váš pes přibrat?

Výživa | 03.01.15

Také vašemu mazlíčkovi stále lezou žebra a vy marně přemýšlíte, jak to udělat, aby aspoň trochu přibral? Pak čtěte dále..

Zdravotní rizika komerčních krmiv

Zdravotní rizika komerčních krmiv

Výživa | 30.08.14

Co se skrývá za všeobecně známým slovním spojením: „kompletní a vyvážená strava“? Bohužel často se jedná jen o líbivou frázi a ve skutečnosti je krmivo vyrobeno z odpadu. Čeští chovatelé si myslí, že výběr značky krmiva, která v reklamě slibuje pro psa či kočku jen to nejlepší, je pro jejich mazlíčky opravdu tím nejlepším.

Stravitelnost zeleniny

Stravitelnost zeleniny

Výživa | 19.08.14

Při krmení podle BARFu se doporučuje, aby pes kromě syrového masa a kostí konzumoval i zeleninu. Ovšem někdy je to téměř nadlidský úkol dostat do něj potřebnou dávku zelené oblohy.

Složení je důležitější než cena

Složení je důležitější než cena

Výživa | 17.08.14

Ačkoli se Češi považují za veliké milovníky psů, mnozí z nich při výběru psího krmiva raději šetří, nečtou etikety se složením granulí a mají nízké povědomí o škodlivosti obsažených látek. Špatně zvolené psí krmivo přitom může zapříčinit vážné zdravotní komplikace.

Přecházet na krmení pro seniory?

Přecházet na krmení pro seniory?

Výživa | 05.08.14

Pokud váš pes dozrává do seniorského věku, možná přemýšlíte nad změnou krmiva. Je to vůbec nutné? Zeptali odborníka na jeho pohled na věc.

Přírodní doplňky stravy

Přírodní doplňky stravy

Výživa | 29.07.14

Pokud chcete přirozenou cestou podpořit zdraví vašeho psího miláčka, zkuste mu přidat do krmení semínka chia nebo další ze super účinných přírodních doplňků. Semínka chia Chia si skutečně zaslouží označení „superpotravina“.

Časté chyby při krmení psa

Časté chyby při krmení psa

Výživa | 26.07.14

Správné krmení je pro psa důležité nejen z hlediska výživy, ale i výchovy. Majitelé psů se často vědomky i nevědomky dopouštějí chyb, které mohou vést nejen k špatnému zažívání jejich mazlíčka, ale i k výchovným problémům.

Sladká svačinka

Sladká svačinka

Výživa | 14.07.14

Jak „osladit“ psímu společníkovi život? Na lidské sušenky zapomeňte a inspirujte se některým z receptů. Samozřejmě tyto recepty jsou vhodné jen pro psy, jež nemají problémy s trávením a nevyžadují speciální dietu.

Bylinky vhodné pro psy

Bylinky vhodné pro psy

Výživa | 05.07.14

Zpestřit psovi jídelníček můžete také pomocí bylinek. Používají se jak čerstvé, tak sušené.

A zase ty obiloviny

A zase ty obiloviny

Výživa | 06.05.14

Mezi pejskaři se často diskutuje o tom, jestli patří obiloviny do psího jídelníčku. I mezi experty je to velmi sporná otázka.