Blog

BLOG MŮJ PES
Statistika: Kolik lidí psům vaří?

Statistika: Kolik lidí psům vaří?

Výživa | 04.03.12

Přes 70 procent českých majitelů psů kupuje svému psovi buď suché krmivo (38,6 procent), konzervu (18,7 procent) nebo jednorázové krmivo (13,3 procent). Jen necelých 16 procent Čechů svým psím miláčkům vaří.

Pár slov o optimálním složení psí stravy

Pár slov o optimálním složení psí stravy

Výživa | 16.02.12

Málokdo si uvědomuje, že za posledních 20 let se průměrný věk psů chovaných v České republice prodloužil téměř o 4 roky, což je téměř neuvěřitelné, protože ve stejném období se průměrný lidský věk u nás prodloužil jen o 4 – 5 let. Samozřejmě je nutno vzít v úvahu přepočtový koeficient, kdy jeden rok života psa odpovídá v průměru 6 – 7 letům života člověka.

Na co se spoléháte při výběru krmiva?

Na co se spoléháte při výběru krmiva?

Výživa | 04.02.12

Více než polovina českých majitelů psů spoléhá při výběru psího krmiva na vlastní znalosti Pro naprostou většinu českých majitelů psů je složení stravy jejich psích miláčků důležité, 57%Čechů spoléhá při výběru krmiva na své vlastní zkušenosti, necelých 18% konzultuje složení psí stravy s veterinářem a skoro 17% dotázaných se řídí radami uvedenými na balení kupovaného krmiva. Přes 3% majitelů psů v Česku se na vhodné krmivo pro svého psa ptá svých přátel.

Otravy z ovoce a zeleniny?

Otravy z ovoce a zeleniny?

Výživa | 28.10.11

I když je ovoce a zelenina v přiměřeném množství neškodná, některým druhům se raději vyvarujte. Vyhnete se – tedy váš pes – nepříjemným trávicím obtížím.

Jak vybírat granule?

Výživa | 07.08.11

Chcete krmit svého psa kompletním suchým krmivem, ale nevíte, jak se v široké nabídce orientovat? Zde je malý návod co je pro vašeho psa dobré a čeho si raději vyvarovat: /item/jak-vybirat-psi-granule.

Vývoj a výživa štěňat velkých plemen

Vývoj a výživa štěňat velkých plemen

Výživa | 16.01.11

Vývoj štěňat velkých a obřích plemen probíhá delší časový úsek než je tomu například u malého jezevčíka. Psi velkých plemen přibližně do 45kg (zlatý retrívr, německý ovčák) dospívají ve věku 12-18 měsíců, zhruba v 18 měsících také končí jejich růst.

Jak probíhá trávení u psů?

Jak probíhá trávení u psů?

Výživa | 29.12.10

Princip „sežrat a strávit“ funguje u všech zvířat stejně: V předu vstupuje potrava dovnitř a vzadu zase vychází ven. To, co se odehrává mezitím, zůstává majiteli psa skryto… Tlama a žaludek Psi jsou zařazováni mezi masožravce.

Krmení při nemocech močových cest a ledvin

Krmení při nemocech močových cest a ledvin

Výživa | 24.10.10

U nemocí ledvin rozlišujeme mezi akutní a chronickou nedostatečností. První varianta je kritický stav a musí být léčena klasickou medicínou, infuzemi a podle okolností antibiotiky.

Nesnášenlivost potravin

Nesnášenlivost potravin

Výživa | 17.10.10

Nesnášenlivost některých potravin bývá často chybně diagnostikována jako alergie. V praxi nehraje roli, jestli se u potravin jedná o nesnášenlivost, nebo o alergii, jednoduše je potřeba vyřadit z jídelníčku látku, která negativní reakci vyvolává… Při alergii následuje reakce imunitního systému (například se vytvářejí protilátky).

Syrové maso a kosti - časté dotazy

Syrové maso a kosti - časté dotazy

Výživa | 26.09.10

Pokud přemýšlíte, že svého psa budete krmit syrovou stravou dle BARFU, možná vás trápí některé otázky… Na některé z nich vám přinášíme odpověď. Kolik vápníku a kolik fosforu? Poměr vápníku a fosforu v psím krmení je v poslední době vzhledem k novým vědeckým poznatkům sporný.