Blog

BLOG MŮJ PES
Proč psa z útulku?

Proč psa z útulku?

Život se psem | 26.08.12

Mnozí lidé se z neznalosti domnívají, že pes z útulku je jakési méněcenné zboží. To je obrovský omyl! Méněcenným zbožím by se dali nazvat spíš bývalí majitelé, kteří se ho zbavili.

Adopce zvířat z útulků

Adopce zvířat z útulků

Život se psem | 18.08.12

Nedostatek finančních prostředků a zároveň přetíženost kapacity, která každým rokem stoupá, jsou největšími problémy téměř všech útulků. Proto další formou pomoci, kromě finančních a materiálních darů, je najít pro zvířata nový domov.

Co je obedience a pro koho se hodí?

Co je obedience a pro koho se hodí?

Život se psem | 15.07.12

Obedience sice v překladu znamená poslušnost, ale jde o mnohem víc. Tým složený z člověka a psa by měl při provozování tohoto sportu s radostí a perfektně absolvovat různé úkoly.

Pes a voda

Pes a voda

Život se psem | 26.05.12

Plavání je jednou z nejoblíbenějších aktivit, kterou můžete se svým čtyřnohým kamarádem v létě provozovat. Blahodárný účinek pohybu ve vodě může být využit i při fyzioterapii u psů trpících artrózou nebo jako rehabilitace po operacích.

Rozhovor s Pavlou Koukolovou nejen o retrievrech

Rozhovor s Pavlou Koukolovou nejen o retrievrech

Život se psem | 12.05.12

Pavla Koukolová má smečku 25 retrievrů, se kterými se kromě aktivní canisterapie věnuje i základům sportovní a lovecké kynologie. Se psy tráví celý den a jak sama říká, retrievři jsou náplní jejího života… Co vás přivedlo k nápadu realizovat projekt nadstandardní kynologické služby? Z praxe znám mnoho případů, kdy dochází ke zbytečnému nedorozumění mezi majitelem a jeho psem.

Masáže pro psy

Masáže pro psy

Život se psem | 14.04.12

Možná si říkáte, co je to zase za podivný výdobytek moderní doby. Proč byste měli masírovat psa? Ale vždyť i zvíře potřebuje občas trochu relaxovat a uvolnit psychické a fyzické napětí.

Známe největší psí činy roku 2011!

Známe největší psí činy roku 2011!

Život se psem | 31.03.12

Zachráněný řidič, který v zimě v šoku umíral několik set metrů od svého havarovaného vozu, žena, kterou ochrání před podchlazením šikovnost čtyřnohého přítele či pomoc a podpora vážně nemocné ženě. To jsou příběhy vítězů, to jsou příběhy Statečných psích srdcí.

Jaký pes je vhodný na canisterapii?

Jaký pes je vhodný na canisterapii?

Život se psem | 22.10.11

Tvrzení, že na canisterapii je vhodný jakýkoliv pes, je samozřejmě mylné. Je nutné vycházet z jeho vrozených povahových vlastností, svou roli hraje samozřejmě i výchova a socializace.

Krysařík doma značkuje

Krysařík doma značkuje

Život se psem | 15.10.11

Máme doma rok a půl starého krysaříka a neustále značkuje vše, na co přijde. Nikdy to neudělal v naší přítomnosti, jen když je venku nepříznivé počasí a my jsme nuceni ho nechat v domě v naší nepřítomnosti.

Jaký je pudl?

Jaký je pudl?

Život se psem | 15.10.11

Pudl je jedním z nejoblíbenějších psích plemen. Je veselý, všestranně nadaný, a nekomplikovaný, prostě pes do „nepohody“.