Blog

BLOG MŮJ PES
Zajímavosti o psech

Zajímavosti o psech

Život se psem | 17.09.11

Věděli jste, že… Psi dokáží zachytit milionkrát slabší pach než člověk? Jejich čich je nejlepší, když se rychle pohybují, což je pravděpodobně i důvod, proč tolik psů tak rádo vystrkuje hlavu z okénka při jízdě autem. Nerozhlížejí se po krajině, ale vnímají její pach.

Strach z hluku

Život se psem | 10.09.11

Mnoho psů má strach z nejrůznějších hlučných věcí – jako je například vysavač, bouřka nebo křik dětí… Fóbie má kořeny ve špatné zkušenosti s hlasitými zvuky. Prvotního podnětu, který ji vyvolal, se pravděpodobně nedopátráte, ale to sejně není tak podstatné.

Fido – skvělý přítel i pomocník

Fido – skvělý přítel i pomocník

Život se psem | 10.09.11

Fido je bílý labrador, který se pyšní jedním prvenstvím. Je to první vycvičený signální pes pro neslyšící osobu v České republice za posledních pět let.

Psí komunikace pro začátečníky

Psí komunikace pro začátečníky

Život se psem | 14.08.11

aneb Porozumějte psí řeči Mezi komunikační signály řadíme pohyby těla a zvuky - ty jsou určené nejen ostatním psům, ale i nám – lidem. Podstatné je pozorovat všechny komunikační prostředky a vidět je v souvislostech, protože tentýž signál může mít v různých situacích jiný význam.

Designer dogs – nově vznikající plemena

Designer dogs – nově vznikající plemena

Život se psem | 31.07.11

Co si vlastně můžete představit pod anglickým pojmem „designer dogs“? Začněme od začátku… - Označení získalo na popularitě koncem 20. století, kdy nadšenci do šlechtění začali křížit čistokrevné pudly s dalšími plemeny.

Bláznivé psí zákony

Bláznivé psí zákony

Život se psem | 09.07.11

O USA se často mluví jako o zemi neomezených možností, ale charakteristická je pro ni i řada kuriózních zákonu. A některé z nich se týkají i psů… Čtěte dál a bavte se.

Co je to nebezpečný pes?

Co je to nebezpečný pes?

Život se psem | 04.06.11

V první řadě si musíme uvědomit, že pes je v podstatě šelma (i když domestikovaná). Takže každý pes (i ten váš) je potenciálně nebezpečný! Je to živý tvor, který má své nálady a pocity, svou osobnost a povahu.

Miminko jako nový člen smečky

Miminko jako nový člen smečky

Život se psem | 29.05.11

Často se stává že do rodiny přibude nový člen – miminko. Chceme vás přesvědčit, že narození dítěte není žádným důvodem pro to, abyste zvířecího mazlíčka dali pryč nebo ho zanedbávali.

Inteligence psů

Inteligence psů

Život se psem | 22.05.11

Stejně jako u lidí, tak i u psů se dá měřit jejich inteligence. Existuje několik aspektů lidské inteligence – verbální schopnosti, numerické schopnosti, logické myšlení, paměť atd.

Bojí se samoty

Bojí se samoty

Život se psem | 07.05.11

Strach ze samoty je nejčastější a nejproblémovější ze všech psích strachů, proto je mu věnován největší prostor. Má mnoho různých podob a majitelé psů se k němu staví různě: někteří své pejsky litují a chtějí jim pomoci, jiní považují projevy jejich strachu za naschvály a tvrdě je trestají, další se snaží hlavně psa umlčet, aby nerušil sousedy.