Blog

BLOG MŮJ PES
Vzhledový extrém jako hendikep?

Vzhledový extrém jako hendikep?

Život se psem | 11.03.14

I úplní laikové si na první pohled všimnou, že psi se „splácnutým čumákem“, jako jsou buldoci, buldočci a mopsové, se svým vzezřením hodně vzdálili přirozenému vzhledu svých divokých předků – vlků. Bohužel extrémní vzhled, který může být hezký na pohled, s sebou často nese nežádoucí zdravotní problémy.

Tipy na focení zvířete

Tipy na focení zvířete

Život se psem | 07.03.14

Radí renomovaná fotografka Carli Davidson: Začněte fotografováním vlastního zvířete venku – zvířata se obvykle cítí lépe na čerstvém vzduchu a bude větší pravděpodobnost, že dosáhnete požadovaných výsledků. Vždy u sebe mějte pamlsky, abyste mohli zvířata odměnit za jejich práci.

Velká zahrada nestačí

Velká zahrada nestačí

Život se psem | 24.02.14

Určitě už jste slyšeli tvrzení, že když má pes k dispozici velkou zahradu, nepotřebuje chodit na procházky. Je to skutečně pravda? Ne! Jedná se o pověru, která je bohužel velmi rozšířená (obzvlášť na venkově).

Pomlaskávání

Pomlaskávání

Život se psem | 17.02.14

Všimla jsem si, že někteří páníčci na své psy mlaskají. Proč to dělají? Pomlaskávání se používá (především u štěňat) jako speciální signál, abychom získali pozornost psa a on s námi navázal oční kontakt.

Proč zvedají nožičku?

Proč zvedají nožičku?

Život se psem | 08.02.14

Dělají to všichni psí samci, že nás to už ani nepřekvapuje..

Čenichání venku

Čenichání venku

Život se psem | 30.01.14

S pejskem si můžete zahrát různé čenichací hry i venku, ať už na procházce nebo jen na zahradě. Zkuste vymyslet spoustu zajímavých úkrytů, kam psovi dobrůtku schovat.

Proskakování obruče

Proskakování obruče

Život se psem | 17.01.14

Veselé kousky psy baví, tak vyzkoušejte zase něco nového. Již malé štěně můžete začít učit skákat skrz obruč, čímž si procvičí koordinaci pohybů.

Asistenční, signální a canisterapeutický pes

Asistenční, signální a canisterapeutický pes

Život se psem | 30.12.13

Pravděpodobně jste tyto pojmy už někdy slyšeli, ale možná netušíte, jaké jsou mezi těmito psími pomocníky rozdíly..

Sundavání kšiltovky

Sundavání kšiltovky

Život se psem | 26.12.13

Pokud se nudíte a rádi byste se svým mazlíčkem vyzkoušeli nějaký nový trik, můžete ho naučit sundavat vám čepici z hlavy. Jak na věc? Nejprve si připravte čepici s kšiltem, pamlsky a klikr.

Agresivita a homeopatika

Agresivita a homeopatika

Život se psem | 08.12.13

Věděli jste, že homeopatické léky se nepoužívají pouze k řešení fyzických nemocí či k lepšími hojení poúrazových stavů, ale dobře zabírají také na psychiku? Jaké léky se doporučují, když se u zvířete objeví nežádoucí agresivní chování? Arnica montana Agresivita ze strachu v souvislosti s fyzickým či psychickým traumatem. Ředění 15 CH 1krát denně.