Blog

BLOG MŮJ PES
Pohodové léto s vaším mazlíčkem

Pohodové léto s vaším mazlíčkem

Život se psem | 12.07.14

Léto přináší nástrahy nejen lidem, ale i našim čtyřnohým miláčkům. V následujícím textu vám přinášíme 5 praktických tipů, se kterými bude léto pro pejsky (i pro vás) příjemnější.

Do Chorvatska se psem? Dobrý nápad!

Do Chorvatska se psem? Dobrý nápad!

Život se psem | 12.07.14

Těšíte se na dovolenou u moře, ale nechcete doma nechat svého psího kamaráda? Nemusíte! Pokud jste majitelem čtyřnohého člena rodiny, bez kterého si svou dovolenou nedokážete ani představit, máme pro vás pár tipů na dovolenou v Chorvatsku, kde jsou letoviska i pláže stále více přizpůsobovány milovníkům psů. V Chorvatsku máte povolen vstup na všechny neupravené a opuštěné pláže, kde není vstup se psy vyloženě zakázán.

Jak se štěká v cizině?

Jak se štěká v cizině?

Život se psem | 01.07.14

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak se klasický štěkot označovaný českým HAF HAF řekne v cizí řeči? Tady je odpověď :-) albánsky - ham, ham arabsky - hau, hau; how how čínsky - wang, wang dánsky - vov, vov francouzsky - ouah, ouah; ouaf, ouaf německy - wuff, wuff; wau, wau řecky - ghav, ghav islandsky - voff, voff indonésky - guk, guk irsky - amh-amh italsky - bau, bau japonsky - wan, wan korejsky - meong, meong (mung mung) rusky - gav, gav srbsky - av, av španělsky - guau-guau; jau, jau thajsky - hoang, hoang Zdroj: moderndogmagazine.com.

Vytahování pokladu

Vytahování pokladu

Život se psem | 28.06.14

Přejete si udělat pejskovi radost a zároveň chcete, aby potrénoval zručnost, soustředění a kombinační myšlení? Pak ho nechte vytáhnout si za šňůru chutný poklad (pytlík s pamlsky). Ke cvičení budete potřebovat látkový pytlík s granulkami nebo jinými pamlsky, prádelní šňůru, konferenční stolek nebo jiný kus nábytku s nízkými nohami, pod který sáček schováte.

Skok na záda

Skok na záda

Život se psem | 04.06.14

Jestli máte doma malého psíka, můžete s ním nacvičit tento veselý kousek. Hodí se především pro děti.

Cestovat se psem?

Cestovat se psem?

Život se psem | 29.05.14

Proč ne? Vždyť je to „přítel“ člověka! Není ale dobré toto přátelství příliš vystavovat zkouškám a zvážit, zda není pro pejska lepší, aby zůstal doma s někým, koho dobře zná a s nímž vychází. Platí to zejména při plánování přespříliš turistických dovolených nebo při cestování na velké vzdálenosti.

Běhejte se svým psem!

Běhejte se svým psem!

Život se psem | 01.05.14

Ze všech sportovních aktivit má běh snad největší vliv na zdraví a fyzickou kondici. Když navíc vyrazíte se psem, má to několik nesporných výhod – vyběháte se vy i pes, což má vliv nejen na tělo, ale i psychiku, a do toho šetříte čas, protože spojujete venčení a sport do jedné aktivity.

Mýty o psech z útulku

Mýty o psech z útulku

Život se psem | 19.04.14

aneb Nebojte se zbytečně Možná vám vaše okolí adopci psa z útulku rozmlouvá s uvedením některých hluboce zakořeněných stereotypů. Pojďme se nad nimi společně zamyslet.

Ideální rodinný pes?

Ideální rodinný pes?

Život se psem | 12.04.14

V posledních deseti letech zaznamenali retrívři, konkrétně labradorský a zlatý retrívr, ohromný vzestup popularity. Říká se o nich, že jsou vždy milí, milují děti, jsou stateční a lehce se vychovávají.

Čím prospívá pes lidskému zdraví?

Čím prospívá pes lidskému zdraví?

Život se psem | 29.03.14

Věděli jste, že vzájemná interakce psa a člověka má za důsledek některé biochemické změny a neuroendokrinní účinky? Je v tom chemie Jedná se například o zvyšování koncentrace fenyletylaminu v krevní plazmě jak u člověka, tak u psa. A to vesměs na statisticky významných úrovních, zvýšení hladiny endorfinů a dopaminů.