Blog

BLOG MŮJ PES
Psi a výtvarné umění

Psi a výtvarné umění

Život se psem | 21.10.13

Psi jsou přáteli a společníky člověka už tisíce let, proto není divu, že jsou už od pravěku oblíbeným námětem umělců. Psi byli domestikováni v mnoha oblastech světa, a proto není nic zvláštního na faktu, že jejich vyobrazení najdeme na jeskynních malbách v různých koutech naší Země.

Desatero péče o zvíře z útulku

Desatero péče o zvíře z útulku

Život se psem | 12.10.13

V útulcích čeká bohužel mnoho psů a koček na svůj nový domov. Někteří z nich prožili smutnou či bolestnou minulost a potřebují o to více lásky.

Psi a senioři

Psi a senioři

Život se psem | 06.10.13

Obecně bych psa doporučila všem starším lidem. Jeho přítomnost totiž může seniorům nesmírně prospívat, a to hned z několika aspektů.

Pásma smečky

Pásma smečky

Život se psem | 16.09.13

Agresivita se u psovitých šelem uplatňuje například v boji o postavení v hierarchii smečky. Někdy se pes snaží být pánem, proto je tak důležité, aby pochopil, kde je jeho místo v pomyslném žebříčku.

Hra: Poznej hračku!

Hra: Poznej hračku!

Život se psem | 21.08.13

Jak rozvíjet psí inteligenci a zároveň si užít trochu zábavy? Zkuste tuto jednoduchou hru, možná budete překvapeni, jak je váš čtyřnohý miláček chápavý. Cvičení se skládá ze série různých úkonů.

Cvičení s motivační hračkou

Cvičení s motivační hračkou

Život se psem | 07.08.13

Na trhu jsou k dostání různé interaktivní a motivační hračky, které rozvíjejí inteligenci a šikovnost psů. Dnes vám na příkladu vysvětlíme, jak probíhá příprava na hru.

Kolik aktivit?

Kolik aktivit?

Život se psem | 25.07.13

Pes by měl být během dne zaměstnán jak fyzicky, tak psychicky. Zdravý podíl aktivit v každodenním programu mu jednoduše dělá dobře.

Tip na hru: Čenichání jídla

Tip na hru: Čenichání jídla

Život se psem | 18.07.13

Jedná se o tu nejjednodušší formu čenichací hry, při které rozházíte granule po velké ploše podlahy a pes hledá svůj „úlovek“. Je to ideální činnost vhodná i pro ten nejnapjatější časový program.

Odolnost vůči střelbě a orientace

Odolnost vůči střelbě a orientace

Život se psem | 18.07.13

Důležitým předpokladem pro jakékoliv smysluplné použití loveckého psa při nahánění v lese je, aby dobře snášel střelbu a dokázal najít cestu zpět ke svému vůdci. Psi, kteří jsou na střelbu citliví nebo se jí dokonce bojí, jsou bohužel k lovu neupotřebitelní.

Co je to stres?

Co je to stres?

Život se psem | 10.07.13

Slovo stres pochází z angličtiny a znamená „tlak“. A nemá vůbec nic společného s něčím negativním.