Blog

BLOG MŮJ PES
Vyrazte se psem ven!

Vyrazte se psem ven!

Život se psem | 13.09.15

Psi potřebují pravidelný pohyb, aby byli zdraví a šťastní. Aktivity s vaším čtyřnohým kamarádem mají navíc tu výhodu, že se chtě nechtě budete držet v kondici i vy.

7 mýtů o kastraci

7 mýtů o kastraci

Život se psem | 22.08.15

Kastrovat, nebo ne? To by pro chovatele neměla být jen jednoduchá otázka, ale velké téma k zamyšlení. Uvažovali jste nad tím, jaké dopady na zdraví a povahu vašeho zvířecího miláčka bude kastrace mít? V jakém věku nechat zvíře kastrovat? Tento zásadní zákrok v životě psa nebo kočky je opředen mnoha mýty.

Pes si s dětmi rozumí

Pes si s dětmi rozumí

Život se psem | 22.08.15

Názory na domácnosti, kde je zároveň dítě i pes, se rozcházejí. Někteří by na toto uspořádání nedali dopustit, jiní jsou kvůli bezpečnosti a hygieně ostře proti.

Nervózní olizování tlamy

Nervózní olizování tlamy

Život se psem | 09.08.15

Tlamička vašeho čtyřnohého kamaráda není určená jen ke štěkání a krmení, pes může s její pomocí vyjadřovat své nálady a momentální psychické rozpoložení. Psi se olizují nejen tehdy, když mají chuť na něco dobrého, ale i když se v určité situaci cítí nejistí, například při seznamování s cizím psem nebo když nevědí, jestli nebudou potrestáni od svého pána, protože něco provedli.

Úprava pelíšku před ulehnutím

Úprava pelíšku před ulehnutím

Život se psem | 08.08.15

Jeden z nejroztomilejších psích zvyků je točení do kruhu před ulehnutím. Proč to psi dělají? Také si váš pes pravidelně před spaním upravuje pelíšek? Není sám.

Zrychlené dýchání

Zrychlené dýchání

Život se psem | 08.08.15

Věděli jste, že zrychlené dýchání u psů je něco podobného jako zpocené dlaně u člověka? Zvlášť v posledních dnech, kdy se teploty pohybují stále nad 30°C, je toto téma dost aktuální. Psi totiž vyplazují jazyk a těžce oddechují, když je jim moc horko, nebo jsou fyzicky vyčerpaní.

Vrtěti ocasem

Vrtěti ocasem

Život se psem | 02.08.15

Také jste si všimli, že když je pes spokojený, opisuje ocasem pomyslná kolečka? Pokud pes krouživě vrtí ocasem, často se u toho také tak trochu „šklebí“ s otevřenou tlamou, lehce mhouří oči, uši má sklopené a tělem se jakoby kolébá. Co tím myslí? Jsou to jednoznačná gesta spokojenosti.

Proč se honí za vlastním ocasem?

Proč se honí za vlastním ocasem?

Život se psem | 27.06.15

Někteří psi to dělají často, jiné nechává jejich ocas zcela chladnými. Co tento zlozvyk signalizuje? Jsou různé důvody, proč se pes honí za vlastním ocasem.

Stát neplatí asistenční psy ani dětem

Stát neplatí asistenční psy ani dětem

Život se psem | 25.06.15

Pojem asistenční pes je v dnešní době již dobře známý. Příliš se však neví, že na rozdíl od psa vodicího na něj nedostává člověk, který ho potřebuje, žádný příspěvek od státu.

Jaký pes, takový pán?

Jaký pes, takový pán?

Život se psem | 20.06.15

Podobnost mezi majitelem a jeho psem začíná u výběru psa. Někdo si pořizuje psa jen jako doplněk k novému domu, jiný jako přítele pro děti, některé mladé páry chtějí psa, protože je ještě brzy na dítě.