Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kocour značkuje terasu

Kocour značkuje terasu

Život s kočkou | 15.10.11

Máme kastrovanou kočku a začal za ní chodit toulavý kocour. Značkuje nám úplně všude po celé terase - do bot, na okna, na židle, no prostě všude.

Počkej, já tě pokoušu…

Počkej, já tě pokoušu…

Život s kočkou | 08.10.11

Možná se vám to už někdy stalo. Začnete si hrát se svojí milovanou kočkou, hladíte ji po bříšku, když tu najednou se z nevinné hry stává poněkud drsnější akce… Když si s kočkou hrajete, může se někdy stát, že vám znenadání stiskne zápěstí předními tlapkami (samozřejmě s vystrčenými drápky, aby to pořádně bolelo) a přitáhne si vás, zatímco její zadní nohy kopou (současně nebo střídavě).

Pozvánka na 13. umísťovací výstavu koček bez domova

Pozvánka na 13. umísťovací výstavu koček bez domova

Život s kočkou | 25.09.11

Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi Vás zve na 13. umísťovací výstavu koček bez domova, která se koná v neděli 13.

Zásady při přemístění kočky

Zásady při přemístění kočky

Život s kočkou | 18.09.11

Při umísťování kočky do nového domova klademe novým majitelům na srdce, aby kočku, která u nich bude mít výběh, první 3-4 týdny nepouštěli ven. Často se setkáváme s dotazy, zda je takové opatření opravdu nutné.

Koupat, či nekoupat?

Koupat, či nekoupat?

Život s kočkou | 10.09.11

Možná přemýšlíte, jestli kočku vykoupat, nebo nechat očistu jen na jejím hbitém jazýčku. Záleží na okolnostech… Obecně se kočky koupou v případě, že si znečistí srst (s tím může souviset nelibý pach), nebo před výstavou.

Patří kočka do postele?

Patří kočka do postele?

Život s kočkou | 03.09.11

Otázka, v jejíž odpovědi se mnozí rozcházejí. Někteří neusnou, pokud jejich mourek spokojeně nepodřimuje vedle nich, pro jiné je postel posvátné místo, kam se zvíře nesmí ani přiblížit.

Nesnášenlivá kočka

Nesnášenlivá kočka

Život s kočkou | 27.08.11

Mám sedmiletou, nekastrovanou kočku žijící v bytě. Pořídili jsme si ji jako kotě.

Co dělat, když se vám ztratí kočka?

Co dělat, když se vám ztratí kočka?

Život s kočkou | 20.08.11

Bohužel se někdy stane, že i oddaná domácí kočka, která skoro nikdy nevystrčí čumáček z domu, se jednoho dne ztratí. Možná ji přemohla zvědavost, nebo se třeba něčeho lekla… Ať už je důvod jakýkoliv, je to pro majitele velmi stresující.

Na křeslo se neškrábe

Na křeslo se neškrábe

Život s kočkou | 14.08.11

Škrábání je pro kočku naprosto přirozené, jenže když svou pozornost zaměří na novou sedačku, je to dost nepříjemné… Co v takové situaci dělat? Škrábání je vlastně značkovací chování, které mají kočky vrozené, je tedy velmi obtížné mu zabránit. Ale nic není ztraceno, nejlepší obranou je poskytnout kočce lákavé škrabadlo, o které by si mohla podle libosti brousit drápky.

Dokonalé umění rovnováhy

Dokonalé umění rovnováhy

Život s kočkou | 31.07.11

Kdo někdy pozoroval kočky, s jakou lehkostí se pohybují po plotu, mezi větvemi stromů nebo na okenních římsách, musí ocenit jejich skvělou rovnováhu. Kde se v nich taková obratnost bere? Jedním z hlavních důvodu je rychlost, s jakou kočičí svaly reagují na pozoruhodně rychlé podněty vysílené z oka a rovnovážného orgánu ve středním uchu.