Blog

BLOG MOJE KOČKA
Proč černé kočky zůstávají v útulcích déle?

Proč černé kočky zůstávají v útulcích déle?

Život s kočkou | 13.01.20

Věděli jste, že černé kočky zůstávají v útulcích déle než kočky jiných barev? Nejenže v některých lidech stále přetrvává středověká pověrčivost, ale další důvod vás možná překvapí: černé kočky prý nevypadají dobře na fotkách, zejména na selfie.

Zábava pro kočičí tlapky

Zábava pro kočičí tlapky

Život s kočkou | 07.01.20

Bytové kočky potřebují různá rozptýlení, aby se doma nenudily. Pokud už vaši svěřenkyni omrzely obyčejné míčky a plyšové myšky, nachystejte jí něco speciálního. Hry, při kterých používá tlapky, rozvíjejí šikovnost, soustředění a pozorovací schopnosti. Nejprve kočce ukažte, o co při hře jde a nezapomeňte ji motivovat pamlsky.

Bláznivý kočičí zákon

Bláznivý kočičí zákon

Život s kočkou | 29.12.19

Bojíte se černé kočky přes cestu? A co pátku třináctého? A co když vám v tento den přeběhne přes cestu černá kočka? Tomu se v americkém městečku French Lick ve státě Indiana snažili zamezit za každou cenu. Místní tam byli tak pověrčiví, že zavedli speciální zákon - všechny černé kočky měly v pátek třináctého nosit povinně zvoneček.

Kolik lidí má kočku z útulku?

Kolik lidí má kočku z útulku?

Život s kočkou | 10.12.19

Zajímal nás názor na adopci koček z útulku, a proto jsme zjišťovali, jak jsou na tom Češi s přijmutím opuštěných koček do svých rodin.

Proč kočka slintá?

Proč kočka slintá?

Život s kočkou | 03.12.19

Slinění se většinou spojuje hlavně se psy s převislými pysky, ale někdy lze pozorovat i u koček. Příčiny mohou být různé.

Rozumí nám kočky?

Rozumí nám kočky?

Život s kočkou | 23.07.19

Ačkoli to tak mnohdy nevypadá, kočky poslouchají, co jim říkáte. Tón vašeho hlasu dobře registrují, některým věcem i rozumí, ale zdá se, že je jim to celkem jedno.

Zahrabávání potravy

Zahrabávání potravy

Život s kočkou | 16.07.19

Že si psi zahrabávají kosti nikoho nepřekvapí. Ale věděli jste, že pokusy o schovávání potravy provádějí i některé kočky? Lehké hrabání tlapkou ve vzduchu kolem misky je pravděpodobně pokus zahrabat si krmivo na později.

Vlastnit kočku přináší i zdravotní výhody

Vlastnit kočku přináší i zdravotní výhody

Život s kočkou | 10.07.19

Slyšeli jste o tom, že když si pořídíte kočku, ke které budete mít pozitivní vztah, brzy se vám výrazně sníží tlak, zvlášť pokud máte sklony k hypertenzi? National Institute of Health Technology Assessment Workshop dokázal, že sdílet domácnost s domácím mazlíčkem pomáhá snížit výskyt srdečních onemocnění. Zvířecí kamarád svým majitelům pomáhá uvolňovat stres a tím přispívá k větší psychické vyrovnanosti.

7 tipů, jak připravit kočku na příchod miminka

7 tipů, jak připravit kočku na příchod miminka

Život s kočkou | 10.07.19

Aby si kočka na nového člena rodiny rychle zvykla, nepodceňujte přípravy. Už během těhotenství můžete udělat pár věcí, které jí tu velkou změnu ulehčí.

Proč trénovat s klikrem?

Proč trénovat s klikrem?

Život s kočkou | 25.06.19

I když je výcvik s klikrem oblíbený především u psů, i kočku můžete s jeho pomocí naučit nové triky. Tím, že budete klikat, pozitivně posílíte určité chování.