Blog

BLOG MOJE KOČKA
Co dělat, když kočka žebrá u stolu?

Co dělat, když kočka žebrá u stolu?

Život s kočkou | 29.09.20

Loudění o potravu je typické pro psy, ale nezřídka se objevuje i u koček. Příčinu je třeba hledat nejprve u majitele.

Jak přežít línání?

Jak přežít línání?

Život s kočkou | 25.09.20

Některé kočky línají více, jiné méně. Vypadávání srsti je výrazné zejména u zvířat s delší srstí, ale i krátké chlupy nalepené na oblečení dokážou majitele pořádně potrápit. Co dělat, abyste z kočičích chlupů nešíleli?

Hrabání v květináči a okusování rostlin

Hrabání v květináči a okusování rostlin

Život s kočkou | 17.09.20

Hlínu v květináči nechávají některé kočky bez povšimnutí, jiné ji vyhrabávají, případně do ní chodí vykonávat potřebu. Velkým kočičím nešvarem je taky okusování rostlin. Jak jim v tom zabránit?

Vodní radovánky

Vodní radovánky

Život s kočkou | 03.09.20

Kočky voda magicky přitahuje. Vyskakují na proud vody z konvice při zalévání květin nebo si chodí poležet do umyvadla. Pro „vodomilky“ můžete doma připravit jednoduchou zábavu na způsob akvaparku.

Příchod na zavolání

Příchod na zavolání

Život s kočkou | 17.08.20

Kočky na zavolání většinou nepřijdou tak ochotně a rychle jako psi, ale lze je to s trochou štěstí a trpělivosti naučit. Jen nesmíte zapomenout na odměny. Kočce se snaha zkrátka musí vyplatit.

Co dělat, když vás kočka v noci budí?

Co dělat, když vás kočka v noci budí?

Život s kočkou | 04.08.20

Kočky někdy nad ránem dělají cíleně hluk, procházejí se po vás nebo hlasitě mňoukají, aby vás vzbudili. Někdy se takto dožadují krmení, pozornosti, vypuštění ven, nebo se jen snaží vybít nahromaděnou energii. Jak toto nežádoucí chování odstranit?

K čemu kočce slouží vousky?

K čemu kočce slouží vousky?

Život s kočkou | 27.07.20

Kočičí vousky nejsou jen na ozdobu, fungují jako citlivé čidlo. S jejich pomocí může kočka zjistit, jestli je otvor dost velká, aby se jím protáhla a dokáže si držet dostatečný odstup od stěny, podél níž jde. Kočce také pomáhají ve tmě určit, jestli v cestě stojí nějaká překážka.

Proč se kočky otírají?

Proč se kočky otírají?

Život s kočkou | 21.07.20

Značkování dotykem je jedním ze způsobů kočičí komunikace. Otíráním kočky zanechávají vlastní pachové stopy na okolních předmětech, lidských nohou nebo třeba jiných zvířatech.

Jak vznikla kočičí plemena?

Jak vznikla kočičí plemena?

Život s kočkou | 13.07.20

Kočičí plemena jsou v dnešní době různorodá vzhledem i temperamentem. Když se počátkem 19. století začaly pořádat výstavy koček, byly na nich k vidění jen tři typy koček. Návštěvníci mohli obdivovat statné evropské domácí kočky, dlouhosrsté kočky z Přední Asie a štíhlé kočky z Dálného východu. Z příslušníků těchto tří „pratypů“ byla později vyšlechtěna všechna současná plemena.

Co dělat, když kočka kálí mimo záchod?

Co dělat, když kočka kálí mimo záchod?

Život s kočkou | 07.07.20

Páchnoucí problém nenechá v klidu snad žádného majitele kočky. Na kálení mimo toaletu jsou specialisté především kocouři. Výkaly jsou totiž jejich výsostnou „značkou“.