Veterinární poradna

Veronika Blejchařová | 26.07.14

Dobrý den, mám dvě kočky a jedna v poslední době strašně líná a na hlavě má rozškrábané místo, už jako kotě jí doktor kvůli alergii na granule nasadil jedny co jí seděly , v poslední době je přestala žrát a zhubla, začala jsem zkoušet jiné granule ale buď je ten mlsoun nežere , nebo po nich zvrací a problém se moc nelepší, ale naštěstí ani nezhoršuje. Z čeho mi nezvrací a co jí je vařená rýže s kuřecím masem , ale mám strach aby jí nechyběly další živiny , je to podle mě moc stejnorodá strava a ráda bych aby ji nic nechybělo. |Proto prosím o radu nejlépe nějaké granulky co zajistí dobrou výživu a zárověň budou hypoalergenní. Děkuji

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, na trhu je velké množství granulí, ale pokud Vám zvrací po podání granulí a granulí, hledala bych příčinu potíži jinde. Nevím jestli je odčervená? Jak se stará? Doporučuji navštívit veterinárního lékaře, který provede potřebná vyšetření.
S pozdravem MVDr. Valešová

Světlana Kaločová | 22.07.14

Dobrý den, mám 1,5 starého šarplanina, krmím pro plankama, ale poslední měsíc nesní ani denní dávku pro něj určenou. Odčervený je cca 14 dní a letos v únoru. Je normálně aktivní, jen prostě málo žere. Můžete mi prosím poradit zda mám jít k veterináři nebo to může být počasím? Děkuji Kaločová S.

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, pokud potíže nepřetrvávají za chladnějšího počasí připisovala bych to horkému počasí. Pokud potíže trvají stále navštivte Vašeho veterinárního lékaře, který provede potřebná vyšetření.
S pozdravem MVDr. Valešová

Miluše Zajícová | 15.07.14

Dobrý den, prosím o radu, máme 10 měsíční kotě - holčičku, MCO. Ještě nemrouskala. Je velmi hubená, váží 3,70 kg. Odčervená - neg. Očkovaná. Krmíme granulky RC Baby, kapsičky RC, Gourmety, syrové kuřecí přemražené. Je správně krmena ?? Něco jí chybí ?? Děkuji moc za odpověď. Zajícová

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, podle toho co píšete je kočička krmena správně. Otázka je zda má neustálý přístup ke granulím a zda nemá konkurenta? Dále bych doporučila udělat komplexnější vyšetření (odběr krve, RTG nebo sono) pro zjištění příčiny jejího stavu. Navštivte veterinárního lékaře a konzultujte s ním její stav osobně.
S pozdravem MVDr. Puturková

Lucie Řezáčová | 14.07.14

Dobrý den, do naší domácnosti brzy přijde štěňátko labradora. Prosím poraďte, zda vybírat granulky tzv. pro štěňata anebo pro štěňata velkých plemen? Děkuji za radu Lucie Řezáčová

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, doporučila bych granule pro štěňata velkých plemen. Nejlépe je se informovat jakými granulemi je krmena matka štěněte a následně i štěňata a dále v těchto granulích pokračovat, nebo pozvolna měnit (ne nárazově - hrozí průjmy)
S pozdravem MVDr. Puturková

Lenka Adly | 14.07.14

Dobrý den mám labradora 7 let, chci mu zacit davat granule /produkt/hills-adult-large-healthy-mobility/kategorie/hill-s-326 , nebot trpi na klouby a chci se zeptat zdali to muzu podavat i me fence 8 mesicu border kolie . dekuji

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, pokud již nedáváte fence 8 měsíců granule pro štěňata, nevidím důvod proč by jste nemohla krmit oba psi těmito kvalitními granulemi.
S pozdravem MVDr. Puturková

Barbora Lopatková | 14.07.14

Dobrý den, mám 11 měsíční fenku rotvajlera. Před 5 týdny přestala poprvé hárat. Od té doby má nateklé cecíky a poslední dobou se mi zdá, že je i více líná a někdy nechce žrát. Zajímalo by mě, zda se jedná jen o falešnou březost, v tom případě by asi nebylo nutné běžet k veterináři, nebo se mám obávat něčeho jiného. Z cecíků jí ale nic nevytéká, žádné další znaky falešky (nošení hraček do pelechu, atd) nemá.... Děkuji

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, může se jednat o falešnou březost, ale pokud již delší dobu nechce žrát a typické příznaky falešné březosti (jak sama píšete) se nedostaví, popř. jí začne vytékat zabarvený a zapáchající sekret z vulvy, navštivte veterináře. Může se jednat i o zánět mléčné lišty /pokud jsou nateklé, zarudlé, horké/ a v tom případě také navštivte veterináře.
S pozdravem MVDr. Puturková

marie chovanova | 13.07.14

DOBRY DEN CHTELA BYCH SE ZEPTAT JAK MAM ZACIT S KRMENIM BARF. MAM DVA PSY Z UTULKU AMERICKEHO A ANGLICKEHO BULDOKA A SAMOZREJME NEVIM JAK ACIM BYLI DRIVE KRMENI .POTREBOVALA BYCH NA ZACATEK NEJAKY NAVOD ,SLOZENI KRMNYCH DAVEK . DALE SE CHCI ZEPTAT JESTLI JE MOZNE KRMENI STRIDAT TREBA 2X TYDNE GRANULE A 5X BARF.NEBO KDYZ POJEDEME NA DOVOLENOU . DEKUJI MARIE

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, co se týká \"návodu\" na krmení barf je na internetu mnoho podrobných článků. Pokud se rozhodnete pro krmení barf doporučuji nedávat granule (s vyjímkou spec. granulí lisovaných za studena). Krmení granulemi je jednodušší ale Barf je určitě pro psy přirozenější. Dbejte aby bylo ve stravě dostatek zeleniny, vitamínů a minerálních látek.
S pozdravem MVDr. Puturková

Petra Tancmanová | 07.07.14

Dobrý den, mám 13ti letou kočku. Vždycky měla krásné výrazné žlutozelené oči a v poslední době jsem si všimla, že se jí udělal v každém oku šedivý kroužek. Úzký šedý kroužek kolem černých panenek na tom žlutém pozadí očíčka. Je to známka nějaké nemoci, nebo je to jen stářím? Děkuji, hezký den. Petra

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, omlouvám se, ale podle Vašeho popisu nejsem schopna říci zda jde o ztrátu pigmentu vlivem stáří nebo počínající nemoc (šedý n. zelený zákal, zánět, počínající slepota). Doporučuji co nejdříve navštívit vet. lékaře, protože zrak je pro kočky velmi důležitý.
S pozdravem MVDr. Puturková

Veronika Nasavrcká | 06.07.14

Dobrý den,mám mainského mývalího kocourka(6měsíců,5,2kg).Krmím masem a kotěcím Royal caninem,ale kocour už je přezubený ,velký a granule nekouše,polyká je celé.Granulky má jen jako doplněk stravy.Mám mu koupit granulky pro mainská koťata nebo můžu nechat do roka normální kotěcí ?Děkuji za odpověď Veronika N.

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, pokud mu granule chutnají a jeho výživný i zdravotní stav je dobrý, nevidím důvod granule měnit.
S pozdravem MVDr. Puturková

Anna Havlíčková | 02.07.14

Dobrý den, máme 3 měsíční štěňátko rotvajlera. Teď krmíme Annamaetem Manitok, doporučila nám to naše veterinářka, protože štěňátko je trochu vybíravé. Jsou to “univerzální” granule pro každý věk a rasu. Ačkoliv mu dávám o trochu víc, než je doporučené dávkování, pořád mi pejsek přijde hubený. Je možné, že protože granule nejsou štěněcí, tak po vyšších dávkách pejsek roste rychleji než by měl a proto netloustne? Děkuji.

Zobrazit reakciSkrýt reakci
Veterinář

Dobrý den, cílem granulí není aby pejsek "tloustl". Štěňata obecně rychle rostou a jsou tedy štíhlá... pokud se Vám zdá, že je pejsek hubený i přes to, že hodně jí může být začervený nebo může mít jiné onemocnění... Doporučuji navštívit Vaši vet. lékařku aby posoudila výživný stav Vašeho štěňátka, popř. udělala potřebné vyšetření.
S pozdravem MVDr. Puturková