Antiparazitní spot-on FLEVOX pro kočky

Omlouváme se, ale tento produkt již není v naší nabídce. Vyberte si prosím z podobných produktů v levém menu, nebo se můžete inspirovat ve zboží, co s tímto produktem zakoupili ostatní.

Katalog: 5100273

Antiparazitikum ve formě pipet pro kočky
Antiparazitní přípravek s dlouhodobým efektem -  přípravek je lipofilní (váže se na tuk). Ukládá se v mazových žlázách a uvolňuje se s mazem a kontinuálně povléká po dobu 4 týdnů. po uplynutí tohoto intervalu se musí znovu aplikovat, protože jeho koncentrace v tuku klesá.

Flevox Cat ochrání kočku až 8 týdnů před blechami a 4 týdny před klíšťaty
Měsíční aplikace - pravidelná aplikace slouží jako prevence alergie na bleší kousnutí. Protože zabíjí blechu už po pouhém kontaktu s jejím tělem, blecha nemusí nasát krev kočky, při čemž dochází ke vpravení alergizujících bleších slin do kůže a krve.

Pohodlná aplikace - přípravek je ve formě roztoku pro nakapání na kůži (spot-on) pro kočky všech velikostí

Voděodolný - v kůži je vázán na mazové žlázy a je v nich uložen, vstřebává se minimálně. Přípravek je špatně rozpustný ve vodě, to zaručuje jeho odolnost proti dešti, koupelím nebo plaváním a jeho dlouhodobý reziduální efekt. Znamená to, že při koupelích nebude kontinuálně vymýván z kůže.

  • roztok k nakápání na kůži ve formě pipety
  • pro kočky všech velikostí
  • léčba a prevence napadení blechami a klíšťaty
  • délka účinku až 8 týdnů

Léčivá (účinná) látka:

Fipronil 50 mg

Aplikace přípravku

Držte pipetu kolmo vzhůru a odlomte hrot. Poklepejte na zúženou část pipety a ujistěte se, že obsah zůstal v hlavní části pipety. Rozhrňte srst zvířete v oblasti báze krku před lopatkami, až je vidět kůže. Přiložte hrot pipety na kůži a několikrát stiskněte tak, aby se obsah vyprázdnil přímo na kůži v jednom místě.

Je důležité zajistit aplikaci přípravku na takové místo, ze kterého si jej zvíře nemůže slíznout, a po aplikaci zabránit vzájemnému olizování zvířat. Koupání koček během dvou dnů po aplikaci přípravku se nedoporučuje. Může dojít k uchycení jednotlivých klíšťat. Proto nelze zcela vyloučit přenos infekčních chorob, pokud jsou podmínky nepříznivé. 

Minimální interval mezi aplikacemi je 4 týdny.

Neaplikujte nemocným zvířatům (např. systémová onemocnění, horečka…) nebo zvířatům v rekonvalescenci.